Spar tid ved at sortere dine ting, inden du skal flytte, og lav en liste over, hvad der er i flyttekasserne. 

Flyttekasser

Flyttekasser er nøglen til en god flytning, og det er vigtigt, at de bliver pakket korrekt, så flytningen sker så gnidningsfrit som muligt, uden at ejendele går i stykker.

Pak i kasser

Pak så meget som muligt i kasser, når du skal flytte. Det er langt lettere at håndtere og stable dine ejendele, når de er pakket i flyttekasser, der er designet med fornuftige greb.
Selvfølgelig er der møbler, lamper og lignende, som ikke kan være i en flyttekasse, men minimér mængden af løse genstande og sække så meget som muligt.

Flyttekasser kan godt genbruges, men vær opmærksom på, at de ikke er blevet beskadiget. Fugt, revner eller sammensynkninger ved tidligere brug og opbevaring kan betyde, at de ikke længere er stærke nok.

Undgå, at kasserne bliver for tunge

Pas på vægten, når du pakker en flyttekasse. Som tommelfingerregel skal en flyttekasse ikke veje mere end 25 kilo. 

Pak altid tunge genstande som bøger og tallerkener i bunden af kassen og fyld så op med lettere genstande som puder eller overtøj i toppen, så flyttekassen ikke synker sammen, når der bliver stablet kasser ovenpå.

Beskyt dine ting med bobleplast og flyttetæpper

Bobleplast i ruller anvendes til at beskytte fotos, billeder og spejle. Husk at stille tingene oprejst, så de holder formen. Sørg også for at beskytte sarte møbler, tv, computer, spillekonsol og stereoanlæg m.v. med flyttetæpper eller bobleplast.

Lav en liste over, hvad der er i flyttekasserne.

Tænk over, hvad der skal pakkes i de enkelte flyttekasser, så det er nemt at pakke ud i dit nye hjem. Lav eksempelvis en kasse med det mest nødvendige køkkengrej og toiletsager, så du hurtigt har et funktionelt hjem.

Mærkning af kasserne er med til at lette både flytning og udpakning af kasserne. Skriv gerne, hvilket rum kassen skal ind i ved ankomst til den nye adresse. Det er en hjælp for flyttemænd og hjælpere på dagen.

Skriv også gerne stikord om indhold, så du gør det let for dig selv at finde de rigtige kasser, når du skal i gang med at pakke ud.

Skriv både på kassens sider og ender, så det er let at orientere sig, også når kasserne er pakket tæt sammen i flyttebilen.

Er du mere til en visuel gennemgang, kan du her se i fin illustration af fremgangsmåden her: