Gode pakkeråd til Privat & Erhverv

Pakkevejledning & Gode råd

Her på siden finder du vores pakkevejledning samt en masse gode råd til flytning. Du kan bl.a. læse, hvordan du bedst pakker porcelæn, hvis forsikring der gælder hvornår, hvor du skal melde flytning og meget mere.

Forberedelse
Forberedelse gør din flytning let og tager toppen af stressen. Derfor er det en god ide at rydde op i dine ting, inden du flytter. Få sorteret eventuelle loft og kælderrum i god tid, og kasser det der ikke skal med.

Pakkevejledning

  • Tøm alle møblerne for indhold
  • Skil så vidt muligt alle store møbler ad
  • Alt hvad der kan komme i flyttekasser pakkes i flyttekasser (flyttekasserne må maks. veje 25 kg og husk at skrive tydeligt på kasserne, hvad der er i)
  • Malerier, billeder, spejle, kunstgenstande, vaser, lamper, TV og andre sarte genstande skal pakkes i bobleplast
  • Kasser med porcelæn eller glas mærkes tydeligt med “GLAS”
  • Kolonialvarer, rengøringsmidler og lignende, som ikke er brandfarlige, eksplosive, giftige eller ætsende pakkes i kraftige plastposer

OBS! Brandfarlige, eksplosive, giftige, ætsende eller lignende genstande må ikke medtages.

Efter flytning:

  • Kasser bedes slås sammen
  • Kasser kan beholdes i 14 dage, eller efter aftale
  • Ring for afhentning af kasser

Pakning af bøger: Har du mange bøger, er det vigtigt, du kun kommer et lag bøger i bunden af flyttekasserne. Læg løse, lette ting ovenpå. På denne måde sikres det, at både du og bøgerne har det godt under flytningen. Hvis du fylder kassen helt op med bøger, tager bøgerne måske skade. Desuden bliver kassen så tung, så både din og flyttefolkenes ryg ikke har det godt bagefter.

Pakning af porcelæn og glas: Når du pakker porcelæn og glas, er det vigtigt du forer kassen med aviser eller lignende. Tallerkener stiller du på højkant i rækker og kommer papir i enderne af kassen, så de står i spænd. Kopper skal placeres øverst i kassen, og du bør afslutte med et lag papir. Det er vigtigt, at du ikke fylder flyttekassen helt op. Gør du det, kan du risikere at porcelænet trykkes i stykker, når kasserne stables.

Pakning af planter: Potteplanter pakkes også i flyttekasser. Du sikrer dem ved at komme aviser i mellem dem, så de ikke vælter under transporten. Husk, hvis du flytter til udlandet at undersøge, om man må medtage planterne – der kan forekomme begrænsninger

Mærkning: Når du har pakket flyttekasserne, skal du for vores og din egen skyld mærke dem med indhold og eventuelt rum på den nye adresse. Husk, at flyttekasser med porcelæn og lignende skal mærkes tydeligt med “GLAS”, og at flyttekasser der ikke må tippes, mærkes med pile opad.

Elektronik (TV, stereoanlæg mv.): Sørg for, at TV og stereoanlæg afmonteres i tide. Find originalemballagen frem – det er langt den bedste og mest sikre måde at transportere apparaterne på.

Hårde hvidevarer: Hårde hvidevarer, som skal flyttes med, skal også afmonteres i tide, eventuelt med fagfolks hjælp.

Er du mere til en visuel gennemgang, kan du her se i fin illustration af fremgangsmåden her:

Endelig skal du huske at melde flytning hos:

Sådan samler man flyttekasser.

Hvordan samler man flyttekasser? Det kan virke både besværligt og avanceret. Anvisningerne på flyttekasserne er ofte mangelfulde eller svære at tyde. Derfor vil vi her give den ultimative guide til at samle en flyttekasse. For det er hverken svært, besværligt eller avanceret. Læs videre for at blive flyttekasse-samle-ninja og undgå flyttekasser, hvor bunden går i stykker og indholdet falder ud.

More…